Renovating a Castle Hills Bathroom to Take Full Advantage of a Great View

As soon as we saw the picture window in this Castle Hills bathroom, we immediately knew what we would base the design off of – the spectacular view.

The corner picture widow afforded an expansive view of the neighbourhood that opened up the bathroom into a room that appeared to be much larger. We knew that we should do all we could to capitalise on this feature in the home renovation of this bathroom.

Creating space in the Mind’s Eye

First the existing walls and flooring were torn out and new walls, a floor dampness barrier and new tile flooring was installed.

A large glass shower was installed that preserved the sense of space we wanted to maintain. Double, modern vanities were installed that matched the style and shape of the bathtub. The tub took pride of place and was situated so that bathers could gaze out over the rooftops while they bathed.

A Modern Scandinavian Look

We preserved the timber window frames and sills and based the flooring and countertop colours off of this Scandinavian look. The vanity shelving and walls were coloured a creamy beige to tie it all together.

The home renovation project was completed over three months in 2017 and was done in stages that consisted of renovating the bathroom, an ensuite and a powder room.

Project Description
  • Date : April 17, 2018
  • Client :
  • Location :

Interested in our work? Contact us right away!